Hovedmeny


Været på Gråfjellhytta
Avlest //
Værstasjonen er nede for vedlikehold

Været i Brygfjelddalen
Avlest 12/08/2013 00:14
Temp 8.3 °C
Nedbør time/dag 0.0/0.0 mm
flau vind fra ØstNordØst
(0.9 m/s)

Tags28.mai-Tur til Næpæ, distriktets svar på Trolltunga

Turen starter i Hestneset, vi følger kjerreveien opp til Osmoen og Osmo skole. Herfra følger vi sti videre til fjells. Total stigning fra fjorden og opp til Næpæ er ca. 400m. Underveis har vi god utsikt til Hemnesberget, Utskarpen og Rana. Alternativ rute ned; vi går nedover Tindan og kommer etter hvert til en gammel hogsttrasé som vi følger videre. Vi kommer ut på kjerreveien i Hestnesosen og følger denne tilbake til Hestneset. Turen tar ca. 5 timer tur/retur Hestneset. Sko med god ankelstøtte anbefales spesielt for nedfarten. Oppmøte kl 10 på gjestekaia ved Båtstua for båttransport over til Hestneset. Pris for båtskyss 50,- per pers tur-retur. Turledere: Tone Tamnes tlf.: 48020247 og Morten Henriksen.

Comments are closed.