Hovedmeny


Været på Gråfjellhytta
Avlest //
Værstasjonen er nede for vedlikehold

Været i Brygfjelddalen
Avlest 12/08/2013 00:14
Temp 8.3 °C
Nedbør time/dag 0.0/0.0 mm
flau vind fra ØstNordØst
(0.9 m/s)

TagsBesøke – praktisk informasjon

Du må ha mat, klær og lakenpose/sovepose. Resten har Rabothytta!

Sove

Hytta hDSC_9850ar syv soverom, inkludert Loftet som i tillegg er et stort oppholdsrom. Sengene er gode fjærmadrasser med gode og lune sengeklær. Sjøl om sengene er fullt oppredde må du bruke lakenpose eller sovepose. Vi skifter på sengene bare to-tre ganger i året, så du må også hjelpe med å holde det så reint og fint som mulig.

Hund

Ett soverom har to store hundebur. Hunder som er inne i hytta skal til enhver tid være i bur og i Hunderommet. Unntaksvis kan man etter avtale med oss ta med et bur til et annet rom, og det kan bare gjøres med såkalte “allergivennlige” hunder.

Strøm

Hytta har vanlig 230V elektrisk strøm, og alle vanlige elektriske apparater kan brukes. Strømmen kommer i hovedsak fra solcelle, og sjøl om den er der må du derfor være edruelig med bruken. Vanlige ladere etc er helt ok til enhver tid.

Oppvarming

Hovedoppvarming er vedfyring, og i den lyse årstida har vi stor varmeinnstråling gjennom de store vinduene. Oppvarmingsbehovet om sommeren er lite.

Koking, matlaging

Kjøkkenet midt i hytta er stort, generøst og funksjonelt. Det er to kokeplasser, begge basert på gass. I “øya” midt i kjøkkenet er gassflaska plassert, reserveflaske står som regel i matlageret vegg i vegg med kjøkkenet. Om det ikke er reserveflaske der, se i Hugobuæ! På eine sida av kjøkkenet finner du oppvaskbenken, og der skal det også være en dunk med drikke-/vaske-/forbruksvatn. Unngå mye fett og kaffegrut i avløpet – kaffegrut kaster vi i do.

Toalett

Rabothytta har utedo inne. Grunnen til at de er inne er at du skal slippe å gå ut i uvær – av og til er det rett og slett farlig. Baksida av medaljen er at det kan bli lukt. For å redusere lukt er det viktig at du hjelper til med å

  • sitte også når du bare skal tisse
  • kaste ei lita ause sanitærbark i do etter bruk
  • skylle med litt vatn i urinalet fra tid til annen
  • holde dører og dolokk lukket 

Reinhold

ADSC_9860-002lle som bruker hytta, enten det er et kort dagsbesøk eller overnattingsbesøk, må gjøre sitt for å holde hytta rein og fin. Hovedregelen er at man koster og steller etter korte besøk, og etter overnatting skal man støvsuge/vaske soverom, og man skal delta i fellesvask i fellesarealer.