Hovedmeny


Været på Gråfjellhytta
Avlest //
Værstasjonen er nede for vedlikehold

Været i Brygfjelddalen
Avlest 12/08/2013 00:14
Temp 8.3 °C
Nedbør time/dag 0.0/0.0 mm
flau vind fra ØstNordØst
(0.9 m/s)

TagsFinne fram

Rabothytta ligger i Okstindan i Hemnes Kommune i Nordland. 

Anmarsj sommer

Kjør opp Leirskardalen til Tverå, følg anleggsvei (god grusvei) opp Leirbotnet om lag til vegenden. Følg merka sti 5 km opp langs Mørbekken, forbi Mørbektjønna og opp til Rabothytta.

Anmarsj vinter

Alternativ A. Kjør opp Leirskardalen til Tverå. Gå på ski derfra langs anleggsveien opp Leirbotnet, opp langs Mørkbekken og Mørkbekktjønna og opp til Rabothytta.

Alternativ B. Kjør opp til Inderdalen (parkering nedenfor gården). Gå på ski derfra opp til Sjurfinnheimen, følg Fagerlidalen bort til Mørkbekken, følg Mørkbekken opp forbi Mørkbekktjønna og fortsett opp til Rabothytta.

 

 

Reservere

På Rabothytta kan du reservere deg en plass å sove

Rommene på Rabothytta er mange og ulike. Felles for dem er at de kan huse noen som er på tur i lag. Fra Hunderommet med sine tre soveplasser til Loftet DSC_9849med fem faste soveplasser, rikelig med plass til flatsenger og i tillegg oppholdsplass med bord og stoler. Booking skjer ved at du kaster et blikk på hyttekalenderen for Rabothytta, og så sender en epost til booking@hemnesturistforening.no.

Besøke – praktisk informasjon

Du må ha mat, klær og lakenpose/sovepose. Resten har Rabothytta!

Sove

Hytta hDSC_9850ar syv soverom, inkludert Loftet som i tillegg er et stort oppholdsrom. Sengene er gode fjærmadrasser med gode og lune sengeklær. Sjøl om sengene er fullt oppredde må du bruke lakenpose eller sovepose. Vi skifter på sengene bare to-tre ganger i året, så du må også hjelpe med å holde det så reint og fint som mulig.

Hund

Ett soverom har to store hundebur. Hunder som er inne i hytta skal til enhver tid være i bur og i Hunderommet. Unntaksvis kan man etter avtale med oss ta med et bur til et annet rom, og det kan bare gjøres med såkalte “allergivennlige” hunder.

Strøm

Hytta har vanlig 230V elektrisk strøm, og alle vanlige elektriske apparater kan brukes. Strømmen kommer i hovedsak fra solcelle, og sjøl om den er der må du derfor være edruelig med bruken. Vanlige ladere etc er helt ok til enhver tid.

Oppvarming

Hovedoppvarming er vedfyring, og i den lyse årstida har vi stor varmeinnstråling gjennom de store vinduene. Oppvarmingsbehovet om sommeren er lite.

Koking, matlaging

Kjøkkenet midt i hytta er stort, generøst og funksjonelt. Det er to kokeplasser, begge basert på gass. I “øya” midt i kjøkkenet er gassflaska plassert, reserveflaske står som regel i matlageret vegg i vegg med kjøkkenet. Om det ikke er reserveflaske der, se i Hugobuæ! På eine sida av kjøkkenet finner du oppvaskbenken, og der skal det også være en dunk med drikke-/vaske-/forbruksvatn. Unngå mye fett og kaffegrut i avløpet – kaffegrut kaster vi i do.

Toalett

Rabothytta har utedo inne. Grunnen til at de er inne er at du skal slippe å gå ut i uvær – av og til er det rett og slett farlig. Baksida av medaljen er at det kan bli lukt. For å redusere lukt er det viktig at du hjelper til med å

  • sitte også når du bare skal tisse
  • kaste ei lita ause sanitærbark i do etter bruk
  • skylle med litt vatn i urinalet fra tid til annen
  • holde dører og dolokk lukket 

Reinhold

ADSC_9860-002lle som bruker hytta, enten det er et kort dagsbesøk eller overnattingsbesøk, må gjøre sitt for å holde hytta rein og fin. Hovedregelen er at man koster og steller etter korte besøk, og etter overnatting skal man støvsuge/vaske soverom, og man skal delta i fellesvask i fellesarealer.

 

 

Rabothytta – råest i Nord-Norge

Velkommen til Rabothytta!

sab_DSC_8188Mange vil til Rabothytta. Sett deg grundig inn i informasjonen du finner her før du tar turen. Hytta ligger inntil Okstindbreen på 1.200 moh. Sjøl om gangavstanden sommerstid er beskjedne 5 km kan været slå fort om. Og da skal du være forberedt, husk det.

Om du skal overnatte anbefaler vi at du gjør en reservasjon. Se hyttekalenderen for Rabothytta.

Rabothytta: Hyttekalender

I kalenderen vises opptatte rom, og når et rom er merket som opptatt en dag gjelder det natta til dagen etter. Send epost til booking@hemnesturistforening.no for reservasjon.

Se romplanen for oversikt over soverom i 1. etasje. I tillegg har vi Loftet med 5*90cm senger, og plass å sitte i tillegg.

 

Kjensvasshytta: Hyttekalender

I kalenderen vises opptatte rom, og når et rom er merket som opptatt en dag gjelder det natta til dagen etter.

 

Gråfjellhytta: Hyttekalender

I kalenderen vises opptatte rom, og når et rom er merket som opptatt en dag gjelder det natta til dagen etter.

Gressvasshytta: Hyttekalender

I kalenderen vises opptatte rom, og når et rom er merket som opptatt en dag gjelder det natta til dagen etter.

Booking og viktige hyttemeldinger

Ta kontakt med oss på epost booking@hemnesturistforening.no for å reservere hytter.På denne sida finner du viktig informasjon om hyttene, og du kan også se når vi veit at det er mye folk på hyttene. I kalenderen vises opptatte rom, og når et rom er merket som opptatt en dag gjelder det natta til dagen etter. Det er én kalender for hver hytte, Rabothytta nederst.

GRESSVASSHYTTA Se kalender

GRÅFJELLHYTTA Se kalender

 KJENNSVASSHYTTA  Se kalender

RABOTHYTTA/HUGOBUÆ Se kalender og Se romplan

Rabothytta kan nå brukes av gjester. Hytta har  DNT-lås. Spørsmål/reservasjon sendes til booking@hemnesturistforening.no. Se romplan for 1. etasje for forklaring av soverommene. I tillegg er det 5 sengeplasser og oppholdsplass på Loftet.

 

 


 

   

 

 
Kjensvasshytta: DNT-nøkkel på badstua i sommersesongen

Badstua på Kjensvasshytta har egen nøkkel fordi Hemnes Turistforening tidligere har hatt noen dårlige erfaringer med bruk, spesielt vinterstid. Samtidig ønsker vi at badstua er et godt tilbud til folk i fjell. Derfor har styret vedtatt at vi i sommersesongen forsøker med DNT nøkkel på badstua.

Prisen for badstubruk er som før kr 100 pr oppfyring for å dekke de ekstra kostnadene foreninga har med badstua – betaling via nettbank eller kontant på Kjensvasshytta.

Kontonummer : 4512 .46.59764