Hovedmeny


Været på Gråfjellhytta
Avlest //
Værstasjonen er nede for vedlikehold

Været i Brygfjelddalen
Avlest 12/08/2013 00:14
Temp 8.3 °C
Nedbør time/dag 0.0/0.0 mm
flau vind fra ØstNordØst
(0.9 m/s)

TagsOnsdag 7.juni-Kanotur ned Røssåga

Oppmøte på Korgen Camping kl 18:00. Med Solhaugstranda som mål padler vi ned Røssåga. Pølser,kaffe og saft ved ankomst mål. Pris 100 pr person. Turledere Jan Fordelsen tlf.:97693739, Torstein Solhaug tlf.:91572865, Paul Solhaug tlf.:48164474. Påmelding innen 5.juni. Max 16 plasser www.deltaker.no/kanotur2017

1.april-Skitur fra Nymoen til Rönes

Det er nå 30 påmeldte så det er nok til at turen gjennomføres. Vi utvider også påmeldingsfristen til fredag 31.mars kl 17:00.

Oppmøte ved Korgen samfunnshus kl 08.00. Felles busstransport til Nymoen. Turen er ca 16-17 km og vi regner med å bruke 6-7 timer. Buss fra Rönes til Korgen med stopp i Hemavan hvor det vil være mulig å kjøpe middag. Klesskifte kan ligge i bussen. Pris for transport 400 kr. Min.25 stk.-max 50. Grenseloser Ove Lund og John Reinåmo. Spørsmål rettes til Torstein Solhaug tlf.: 91572865. Påmelding innen 31.mars:  www.deltager.no/NymoenRones2017

Ekstraordinert årsmøte

Topptur til Breitind

IMG_0231 IMG_0946

På grunn av lavt skydekke ble den planlagte turen til Botnkrona endret  til Breitinden. 15 stk deltok. Både på opptur og nedtur kunne vi nyte utsikten utover Helgelandskysten, men på toppen var det dessverre lite å se pga tåke. Trivelig tur for både voksne, barn og to hunder.

IMG_0961 IMG_0967

Åpent hus på Turisten

Nå starter vi opp igjen med åpent hus hver torsdag fra 10-14. Salg av kaffe og vafler samt div.turistforeningseffekter. Dersom du har en torsdag ledig og ønsker å være kafevert, ta kontakt med Ingeborg Elvebakk tlf:99234775.

Turprogrammet 2015

Turprogrammet 2015 for HTF er nå klart. Nytt av året er at vi for noen turer har påmelding på nett, med forhåndsbetaling. Okstindan Rundt er én av disse, og den ble fulltegna på noen få dager. Nå har vi utvida antall deltakere, og løser det med å arrangere én tur hver vei.

Her  finner du alle turene med påmelding på nett.

Rabothytta blir DNT’s hytte nr 500

DNT’s landsmøte har i dag bestemt at Rabothytta er Turistforeningens hytte nr 500. Da det er flere byggeprosjekter som blir ferdige omtrent samtidig, ble det bestemt ved at landsmøtedelegatene stemte på den de syntes fortjente tittelen mest. I tillegg til den gjeve tittelen vant Hemnes Turistforening 500 flaxlodd fra Norsk Tipping, spesialdesignede landslagsdrakter med «DNT 500″-trykk fra Gjensidige i Norge, reisegavekort fra NSB, 500 kvikklunsj, 500 havregrynsposer fra Møllerens og ullundertøy fra Devold. Hemnes Turistforening takker til alle som har støttet Rabothytta !

Turlederkurs på Turisten

I helga gjennomførte 9 deltagere ambassadør/grunnleggende turlederkurs som er de to første modulene  i DNTs turlederutdanning’på 4 moduler. HTF vil etterhvert forsøke å få til kursing i modul 3 og 4 også. IMG_6669 Vi håper kursdeltakerne er fornøyde med kurset og at de etterhvert vil bruke kunnskapen sin som turledere i HTF  IMG_6673

www.rabothytta.no

Okstindmarsjen 2008

OKSTINDAN FJELLMARSJ
En fjelltur med natur-og kulturopplevelser.

Okstindan fjellmarsj arrangeres annethvert år. I år har vi valgt å ha bare turklasse, dvs vi har ingen konkurranseklasse. Dette skyldes liten deltakelse i konkurranse, men mye jobb for oss.

Turen er en forholdsvis lang og krevende tur i noe av det aller beste naturen i Norge har å by på. Okstindan er høgest i Nord-Norge, og området har alt fra frodige vide daler til krevende brefall. Vi går i løpet av denne turen “halvveis rundt” med start i sørøst ved Steikvasselva og mål i nordvest i Korgen. Overnatting i telt ved den største hytta i Hemnes Turistforening, Kjennsvasshytta.

For å delta bør du være i rimelig god form og vant med å gå i fjell. I løpet av to dager tilbakelegges det 55,5 km i fint fjellterreng. Bagasjen frakter vi til og fra Kjennsvasshytta fra Korgen, så du trenger ikke bære med deg mer enn klær, mat og drikke hver dag.

Hemnes Turistforening stiller med guidekorps og betjening på Kjennsvasshytta, og vi har folk ved Samfunnshuset i Korgen. Norsk Folkehjelp har sanitet og samband på mange steder langs ruta. Hele løypa er godt merket (DNT-merking) for turgåere.

Meld deg på. Bli med på et av sommerens vakreste eventyr!!!